Global Media Village
home periodieken dagblad metro media projecten klanten over ons

Bijlage en films Omgekeerde Ontwikkelingssamenwerking

LEAD Technologies Inc. V1.01Opdrachtgever Oxfam Novib werkt wereldwijd met ervaren ontwikkelingsorganisaties die ervaring, kennis en een netwerk hebben die de Nederlandse samenleving kan verrijken: omgekeerde ontwikkelingssamenwerking.

Voor E-motive maakte Global Village Media een bijlage en 5 films waarin een aantal actuele cases van omgekeerde ontwikkelingssamenwerking in de praktijk worden gepresenteerd. Daarmee werd aan de E-motive gedachte een gezicht gegeven. De bijlage werd o.a. meegestuurd met onzeWereld, waarin E-motive zichzelf positioneert als de manier van denken en werken die de toekomstige praktijk van ontwikkelingssamenwerking meer en meer zal gaan kleuren. In de films worden 5 organisaties en hun activiteiten op aantrekkelijke en heldere manier geïntroduceerd. Die introductie vond plaats op een speciale E-motive dag in Den Haag.

De activiteiten van Oxfam Novib op het gebied van omgekeerde ontwikkelingssamenwerking komen samen in het E-motive netwerk. E-motive heeft als doel sociale cohesie te versterken, en actief burgerschap te stimuleren. Dit geïnspireerd door innovatieve en kunstzinnige projecten uit ontwikkelingslanden. Oxfam Novib stuurt zelf geen mensen naar ontwikkelingslanden. Mensen in ontwikkelingslanden zijn namelijk goed in staat succesvolle projecten uit te voeren met middelen die Oxfam Novib ze geeft of leent. Bovendien kennen zij de situatie in hun land en regio het beste. Daarom werkt Oxfam Novib samen met 850 lokale, nationale en mondiale partners in ontwikkelingslanden. Deze projecten én de mensen die de projecten bedenken en uitvoeren zijn vaak heel inspirerend en innovatief. Vaak met gebruik van culturele en kunstzinnige werkvormen boeken ze onder andere resultaten op het voorlichten over HIV/Aids, kinderen veilig naar school laten gaan, emancipatie van meisjes en meiden en eigen ondernemerschap. Daar kunnen we in Nederland van leren. Daarom doet Oxfam Novib aan omgekeerde ontwikkelingssamenwerking.

Media Projecten
App OneWorld Magazine
Globaliserings- en Onderzoeksreeks NCDO
Tablet uitgave Wilde Ganzen Magazine
Advertorial in OneWorld
Jaarboek Internationale Samenwerking
Columnbundel 'Lieve Wereldverbeteraar,'
Bijlage en films Omgekeerde Ontwikkelingssamenwerking
Essaybundel Heilige Huisjes
FairClimate bijlage
Voorbij maar niet vergeten
Jaarverslag Mainline
's Gravenhekje 1A 1011 TG Amsterdam T 020 5611 243